joi, 14 noiembrie 2013

Discurs motivațional

     Ţie ți s-a spus vreodată că nu eşti capabil să faci ceva, că nu eşti bun de nimic, că nu o să îţi atingi niciodată țelul propus? Pe parcurs, ai început să înţelegi că aceste reproșuri au și ele rolul lor în viața ta și că nu sunt de prisos, pentru că ele te învață să supraviețuiești în această lume nebună plină de invidie, batjocură și ipocrizie și te fac să lupți mai mult, să le depăşeşti, nu numai pe ele, ci și pe tine însuți, pentru că undeva acolo, adânc în tine, încă există o firimitură de speranță, sfărâmată în mii de bucăți, care nu te lasă și nu te dezamăgește. Dacă ajungi la ea, ori o poți exploata la maximum, și așa nimic nu te mai poate opri, ori o poți lăsa acolo să putrezească împreună cu toate dorințele tale, care ar putea întoarce o intreagă lume cu susul în jos.
     Ştiu că eu, tu ,voi toți aveţi un vis, aveţi ceva care vă readuce la viață, un dar, pe care, dacă știi să il valorifici, vei ajunge departe. Poate te gândești că este doar o fantezie care nu are cum să devină realitate, dar nu este adevărat. Dacă îţi place să faci un lucru și te pricepi cât de cât bine în a-l face, fă-l ,nu mai sta pe gânduri! Gândește-te că ești asemenea unei mașini, pe care, dacă nu o folosești, se invechește și se strică. Și nu ți-ar face plăcere să deții o rablă stricată, cum nici mie nu mi-ar plăcea.
     Ce vei face de acum încolo? Vei lăsa lumea să decidă ce poţi și ce nu poţi să faci cu viaţa ta? Chiar vrei să se adeverească ce spun ei? Zi! Vrei? Sau ți-ai dori, măcar pentru o secundă, să le dai peste nas tuturor, să dai tot ce e mai bun din tine, să iți folosești potențialul, să iți aduni forțele și să arăți lumii de ce eşti în stare, când se aşteaptă mai puţin? Dacă da, fă pe dracu-n patru să iți împlineşti visele și dacă cineva îţi mai spune că ceva ce are legatură cu viaţa ta e imposibil, mulțumește-i cu zâmbetul pe buze, pentru că el ți-a dat încă un motiv pentru care să lupți, și anume, să ii arăți că se poate. Tu trebuie să fii conștient de abilitățile tale, iar dacă vei știi să le valorifici, incât sa-ți fie bine ţie, vei putea face orice cu puterea acumulată în propriile mâini. Ține minte că la sfârșitul zilei, cel pe care trebuie să îl mulțumești și să-l faci fericit, eşti tu, nu altcineva!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu